EU European Union - English     NL Netherlands (Nederland / België) - Nederlands     SE Sweden (Sverige) - Svenska

x

x

Rörelement

Rörelement

Rörelement luftuppvärmning

Rörelement vätskeuppvärmning

Rörelement utgör grunden i elektrisk uppvärmning och är den produktgrupp som stått modell för de innovativa uppvärmningstekniker vi idag arbetar med. IHPs rörelement återfinns i en mängd värmeprodukter och används för uppvärmning av bland annat luft och andra gaser, vätskor, salter, mineraler och solider genom värmeledning och strålningsvärme.

IHPs rörelement tillverkas av metallrör där vi i centrum av röret placerar en effekt-anpassad spiraliserad resistanstråd. Runt resistanstråden komprimeras magnesiumoxid som utgör själva isolatorn mellan den spänningsförande resistanstråden och ytterhöljet. Rörelementet förseglas och förses därefter med anslutningar och bockas, spiraliseras och formas till önskat utförande. Vanliga infästningar är fixering med fläns, nippel eller gängat elementhuvud.

IHP designar kvalitativa rörelement. Vi erbjuder en stor variation av elementmaterial som exempelvis koppar, rostfritt stål, syrafast rostfritt stål, 254 SMO, Incoloy® 800, Incoloy® 825, aluminium och titan. Vid användning i bad för korrosiva vätskor har vi även möjlighet att belägga rörelement med PTFE (Teflon®) som ett extra skyddande skikt.

Vid installationer utan skyddsjord kan IHP erbjuda dubbelisolerade rörelement för ökad personsäkerhet. Rörelementen kan även förses med integrerad smältsäkring för extra passiv säkerhet.

IHP tillhandahåller i första hand kundanpassade rörelement men har även ett sortiment av rörelement i standardutförande för snabbare leverans.

För temperaturstyrning och reglering hjälper vi gärna till och designar kompletta styrskåp.

Ladda ner som PDF

Teknisk specifikation

Yteffekt upp till 15W/cm²
Arbetstemperatur upp till 900°C
Anslutningsspänning och effekt anpassas efter önskemål
Effekttolerans +5% / -10%
Dielektrisk styrka 1250V - 1min (enkelisolerade rörelement)
Läckström 0,75mA/kW max 5mA (enkelisolerade rörelement)
Anlutningar M-gänga, kabelförskruvning, flexibel kabel, flatstift, lödstift
Vanligast förekommande cirkulära elementdiametrar ø6,4; ø6,5; ø8; ø8,5; ø9,6; ø10; ø10,92; ø12; ø12,5; ø14; ø16; ø18 och ø21
Vanligast förekommande rektangulära elementdiametrar □6,1; □7,6; □9,65
Vanligast förekommande elementmaterial är koppar, rostfritt stål (AISI304, AISI309S, AISI316, AISI321), syrafast rostfritt stål (AISI304L, AISI316L), 254 SMO, Incoloy® 800, Incoloy® 825, aluminium och titan

Bli en del av vår gemensamma framgång

IHP levererar värmesystem, styrsystem och industritjänster till många ledande industriföretag i Europa. Som samarbetspartner och leverantör är vi kända för vår flexibilitet och vår höga kvalitet. Tillsammans skapar vi framgångsrika långsiktiga relationer.

AkzoNobel Pipelife TetraPak SKF Ericsson Univar SCA ABB KRAFT Vattenfall Scania

Adress

Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Sverige

Öppettider

Måndag till fredag 08:00-16:30
Lördag och söndag stängt

Kontakt

E-post: info@ihp.se
Växel: +46 (0)31 795 30 30
Fax: +46 (0)31 795 30 39

x

Företagsnamn (obligatoriskt fält) *

Kontaktperson (obligatoriskt fält) *

E-post (obligatoriskt fält) *

Meddelande (obligatoriskt fält) *